Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Koninklijk Conservatorium Den Haag

De oude muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium is een centrum voor kennis en kunde op het gebied van historische uitvoeringspraktijk. Uitgangspunt is dat het musiceren gevoed worden door een gedegen studie van en inzicht in de oorspronkelijke notatie van de muziek. Ook de context waarin de muziek is ontstaan speelt een belangrijke rol.

Het Gregoriaans vormt de basis van de westerse klassieke muziek en is voor een groot deel nog steeds toegankelijk voor studie en uitvoering. De verschillende benaderingswijzen van het bronnenonderzoek en de interpretatie ervan in de 20e en 21e eeuw, zijn essentieel.

Het Koninklijk Conservatorium biedt al haar studenten graag de mogelijkheid om, tegen sterk gereduceerd tarief, deel te nemen aan de zomercursus Gregoriaans en zich onder leiding van gerenommeerde experts actief te verdiepen in bestaande kennis, onderzoek en uitvoeringspraktijk. Juist door de overkoepelende betekenis van Gregoriaans zal deze cursus zowel voor zangers en dirigenten, als voor instrumentalisten inspirerend en verrijkend zijn.

Uitgelicht

Zie Nieuws voor cursussen en workshops.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Koninklijk Conservatorium Den Haag