Sla navigatie over
defaultHeaderImg

24 uur Soeterbeeck

In juni 2023 leidde Hanneke van der Grinten de Nijmeegse Vrouwenschola Voces Caelestes tijdens een weekend onder de titel ’24 uur Soeterbeeck –  beleef het ritme van het kloosterleven van vespers tot vespers”. Een project georganiseerd in samenwerking met Radboud Erfgoed (zie de aankondiging in de Agenda van het Platform).

Voces Caelestes zong het Officie voor Augustinus uit een Soeterbeecks handschrift uit 1477, en er waren lezingen door Peter Nissen en Vincent Hunink.

Oud KRO-radioprogrammamaker Kees van Mechelen maakte daar opnamen en verwerkte die in opdracht van Voces Caelestes tot drie fraaie podcasts, met beelden. Je kunt de handschriften meelezen met de zang van Voces Caelestes. De podcasts zijn te horen en te zien op de website van Kloostermagazine.nl:

  1. Het zingen van de getijden
  2. Augustinus
  3. Klooster en erfgoed