Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

24 uur Soeterbeeck

17 juni 16:00 18 juni 17:00

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni organiseert de gregoriaanse vrouwenschola Voces Caelestes samen met de Radboud Universiteit  ‘24 uur Soeterbeeck’

Gedurende twee dagen kunnen bezoekers het ritme van het kloosterleven zelf ervaren, van vesper tot vesper. Voces Caelestes zingt de getijden uit het Augustinus-officie, waarin het leven van kerkvader Augustinus wordt bezongen. De gezangen zijn afkomstig uit een van de oude liedboeken uit de collectie-Soeterbeeck, Handschrift Soeterbeeck MMUBVN000008_Hs 452 (IV 21) uit het jaar 1477.


In 1732 verhuisden de zusters van Soeterbeeck naar Deursen, vlakbij Ravenstein, waar ze tot 1997 gewoond, gewerkt én gezongen hebben. Net zoals de zusters ooit zingen de zangeressen van Voces Caelestes gedurende een etmaal de getijden in de kapel van Soeterbeeck.


Tussen de getijden door is er een programma met lezingen over de liturgie van de getijden, over Augustinus en over de boekencollectie van Soeterbeeck. Daarnaast zijn er rondleidingen door het klooster en de kloostertuin en een meditatie- en een zangworkshop. 
Je kunt kiezen voor de volle 24 uur of voor een deelarrangement. 

Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer informatie, aanmelden & contact

www.ru.nl/radbouderfgoed

radbouderfgoed@ru.nl

NB: Voces Celestes geeft een voorproefje een week ervoor op zaterdag 10 juni om 20.00 uur in de Sint Janskathedraal tijdens het Nederlands Gregoriaans Festival in ‘s-Hertogenbosch. De ‘completen’ uit hetzelfde handschrift worden dan gezongen: zie www.gregoriaansfestival.nl/programma

Uitgelicht 

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.