Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aswoensdag – gregoriaanse pelgrimage Brugge

26 februari 2020

Cum-Jubilo-Aswoensdag-Brugge

Op 26 februari, aswoensdag, zingt de damesschola Cum Jubilo uit Watou o.l.v. Isabelle Theodon, reeds voor de derde opeenvolgende keer, de diverse getijden en de mis, als invulling van het begin van de vasten, in vijf historische locaties van Brugge.

Dit initiatief kan als een hedendaagse  pelgrimage met accent op rust, spiritualiteit en kunst worden bestempeld. We ontsnappen aan de dagelijkse drukte, en zoeken een verstilling in de stad op.

Aswoensdag is een dag van gebed en soberheid. De schola probeert dit te vertolken via de ingetogen schoonheid en sacraliteit eigen aan het gregoriaans. We laten ons drijven op de rustige golven van de psalmodie. We staan stil bij de afwisseling langs diverse kapellen, kerken en de kathedraal. Het zijn allen locaties met een bijzonder verhaal. Deze aswoensdagwandeling doorheen spiritueel Brugge, met als gids en leidraad het gregoriaans is wel een unicum, en kan misschien toelaten zowel de aanvang van de vasten als de stad op een andere manier te ervaren.

Op deze moderne pelgrimstocht wandel je van de Kerk van de Godelieveabdij (09:30 Lauden – Bouveriestraat 45)  naar de Begijnhofkerk (11:00 H.Mis met aswijding), vervolgens naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk (12:30 Sext), nadien  naar de Basiliek van het Heilig Bloed (15:00 None) om tenslotte de tocht te eindigen in de Kathedraal (17:00 Vesper of avondgebed). De deelnemers kunnen de route zelfstandig lopen en  een deelprogramma of het volledig programma meevolgen.

Het initiatief berust op  een samenwerking tussen de federatie Sint-Donatius Brugge, Ignace Thevelein, kapelmeester van de kathedraal en de damesschola Cum Jubilo uit Watou (info (+32)(0)57 388 267 of www.cumjubilo.be)

Datum: woensdag 26 februari, vanaf 09:30 uur – 17:45 uur
Locatie: diverse locaties in Brugge (BE)
Info: www.cumjubilo.be of Bernard Deheegher ((+32)(0)57 388 267)

Gegevens

Datum:
26 februari 2020
Evenement Categorie:

Locatie

Brugge (BE)

Uitgelicht 

Zie Nieuws voor cursussen en workshops.

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.