Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zangworkshop Gregoriaans Instituut Nijmegen

8 september 2019 13:00 - 17:00

Gregoriaans Instituut Nijmegen

De zangworkshops van het GIN hebben al veel deelnemers enthousiast weten te maken voor het gregoriaans. In een ontspannen sfeer worden er gedurende een zondagmiddag gregoriaanse gezangen ingestudeerd. Elke workshop wordt daarnaast een bepaald aspect van het gregoriaans in de schijnwerpers gezet. De afgelopen twee jaar kwamen onder andere de geschiedenis van het gregoriaans, het notenschrift, het dirigeren van gregoriaans en de relatie melodie-ritme-tekst aan bod.

Iedereen is welkom op deze zangworkshops, man en vrouw, met en zonder ervaring. Ben je een doorgewinterde gregoriaanse zanger en wil je graag thuis alvast iets instuderen? Geef dit dan aan als je je opgeeft! Je krijgt dan enkele gezangen toegestuurd, waarvan een gedeelte alleen door een kleine groep ervaren zangers gezongen zal worden (bijvoorbeeld een alleluiavers).

Alle deelnemers ontvangen op de dag zelf een mooi boekje waarin alle gezangen staan. Het geheel staat onder leiding van Hanneke van der Grinten. Het thema van deze zangworkshop is SPES & PAX(Hoop en vrede).

Datum: zondag 8 september 2019, 13.00 – 17.00u
Locatie: Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting
Deelnemers: maximaal 30
Kosten: 25 euro per persoon per workshop, incl. zangboekje en koffie/thee, of 40 euro voor twee workshops (de 2e workshop zal plaatsvinden op 19 april 2020)
Informatie en aanmelden: www.gregoriaansinstituutnijmegen.nl/agenda

 

Gegevens

Datum:
8 september 2019
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Heilig Landstichting

Uitgelicht