Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zangworkshop Gregoriaans Instituut Nijmegen

19 april 2020 13:00 17:00

Heiliglandstichting_Cenakelkerk_foto_Arjan_Bronkhorst

De zangworkshops van het GIN hebben al veel deelnemers enthousiast weten te maken voor het gregoriaans. In een ontspannen sfeer worden er gedurende een zondagmiddag gregoriaanse gezangen ingestudeerd. Elke workshop wordt daarnaast een bepaald aspect van het gregoriaans in de schijnwerpers gezet. De afgelopen twee jaar kwamen onder andere de geschiedenis van het gregoriaans, het notenschrift, het dirigeren van gregoriaans en de relatie melodie-ritme-tekst aan bod. 

Iedereen is welkom op deze zangworkshops, man en vrouw, met en zonder ervaring. Ben je een doorgewinterde gregoriaanse zanger en wil je graag thuis alvast iets instuderen? Geef dit dan aan als je je opgeeft! Je krijgt dan enkele gezangen toegestuurd, waarvan een gedeelte alleen door een kleine groep ervaren zangers gezongen zal worden (bijvoorbeeld een alleluiavers).

Alle deelnemers ontvangen op de dag zelf een mooi boekje waarin alle gezangen staan. Het geheel staat onder leiding van Hanneke van der Grinten.

Datum: zondag 19 april 2020, 13.00 – 17.00u
Locatie: Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting
Deelnemers: maximaal 30
Kosten: 25 euro per persoon per workshop, incl. zangboekje en koffie/thee, of 40 euro voor twee workshops (de 1e workshop vond plaats op 8 september 2019)
Informatie en aanmelden: www.gregoriaansinstituutnijmegen.nl/agenda

Uitgelicht

Nederlands Gregoriaans Festival

Zomercursus Gregoriaans 2022