Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop met Cappella Pratensis

20 november 2021 13:00 16:30

Zin om je een hele middag onder te dompelen in gregoriaanse muziek? Op een van de mooiste locaties van Den Bosch? En coaching te krijgen van twee specialisten van het internationaal vermaarde ensemble Cappella Pratensis? Geef je dan op voor een workshop gregoriaans op zaterdag 20 november.

Op deze dag ga je middeleeuws gregoriaans zingen uit Brabantse kloosters en uit de rijke collectie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Samen met Stratton Bull en Peter de Laurentiis, twee leidende zangers van Cappella Pratensis, zing je uit originele bronnen, geprojecteerd op een groot scherm.

Centraal staat een bijzondere versie van het Maria-antifoon Salveregina, zoals opgetekend in één van de koorboeken uit de rijke collectie van de broederschap. Het is een klassieke antifoon, maar verrijkt met zogenaamde tropen: toegevoegde verzen met uitbundige melodieën. Daarnaast zingen we twee hymnes uit een andere Brabantse bron: de Norbertijnen uit Grimbergen.

Tijdens de workshop is er aandacht voor de uitvoeringspraktijk van muziek zoals die klonk tijdens de late Middeleeuwen. Denk aan focus op ritmisch gezang en het al zingend improviseren. Deze bijzondere middag vindt plaats op een passende locatie: de neo-Byzantijnse Sint-Catharinakerk in Den Bosch.

Enthousiast geworden? Geef je snel op! En: alle cursisten zijn een week later welkom om deel te nemen aan het concert dat Cappella Pratensis in de Sint-Janskathedraal zal geven tijdens de Bossche Dag van het Gregoriaans (27 november). Een unieke kans om in een live concert mee te zingen met dit internationale top ensemble!

Let op! Voor deze activiteit dient u over een geldig coronatoegangsbewijs te beschikken en uw identificatie te tonen.

€17,50

Sint-Catharinakerk

Kruisbroedershof 6
's-Hertogenbosch, 5211 WT

Nederlands Gregoriaans Festival

Bekijk de site van Organisator

Uitgelicht