Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop: Gregoriaans vanuit het Lichtenberger perspectief

19 september 10:00 15:30

Expressie in het gregoriaans is niet de expressie van individuele emoties, maar de expressie van woord en toon vanuit hun pure klankkwaliteit. Daarom is het noodzakelijk dat de vocalen een optimale vrijheid en glans hebben én voortdurend met elkaar in verbinding staan. In deze workshop onderzoeken we de mogelijkheden van de Lichtenberger zangpedagogiek voor de uitvoering van het gregoriaans.

De workshop is bedoeld voor professionele musici en musicologen, die ervaring hebben met het gregoriaans. Ervaring met de Lichtenberger zangpedagogiek is geen vereiste. 

In de workshop worden drie gezangen behandeld (Alleluia Cantate Domino altera melodia GN, Graduale Ecce quam bonum GT en Offertorium De profundis GT). 

De workshop omvat een introductie in de Lichtenberger zangpedagogiek (door Margo van Biezen), koorzang (door Wilko Brouwers) en individuele lessen (door Margo van Biezen en Wilko Brouwers). 

Kosten: Kosten bedragen € 100. Na betaling van het deelnamegeld is de inschrijving definitief. Er is plaats voor 6 deelnemers.

Info: Zie de flyer, of per email: info@wilkobrouwers.nl 

Inschrijving: d.m.v. betaling van € 100 op bankrekeningnummer NL98 TRIO 0254 3672 91 t.n.v. Pange Lingua

Uitgelicht 

Zie Nieuws voor cursussen en workshops.

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.