Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop en boekpresentatie “Duizend jaar doorgegeven”

1 juni 09:30 12:30

Wat is er in de Nederlandse middeleeuwse bronnen aan gregoriaans te vinden? Bestaat er zoiets als een ‘Nederlands Gregoriaans’? En hoe zingbaar zijn zulke gezangen vandaag de dag, in concert of liturgie? Rens Tienstra geeft antwoord op deze vragen met een studie-ochtend in de fraaie Hartebrugkerk te Leiden. De ochtend (10.00-ca.12.30u) bestaat uit een korte openingslezing en een uitgebreide workshop, waarin het repertoire wordt verkend door vooral veel te zingen. Ondersteuning komt van de leden van de Schola Gregoriana Noordwijk. Tienstra’s kennis en enthousiasme staan garant voor een inspirerende introductie tot een grotendeels onbekende muzikale schat.

Deelnemers aan deze studie-ochtend ontvangen een hand-out met gezangen in hedendaagse notatie om te gebruiken in de eigen uitvoeringspraktijk. Aan het einde van de workshop vindt de officiële presentatie plaats van Tienstra’s recent bij Uitgeverij Verloren verschenen ‘Duizend jaar doorgegeven. Verkenningen van het gregoriaans in Nederland’. Het boek is na afloop verkrijgbaar voor € 35,- (255 blz. incl. 90 illustraties, 25 notenvoorbeelden).

Locatie: Hartebrugkerk, Haarlemmerstraat 110, 2312 GD Leiden
Kosten: € 5,- inclusief tweemaal koffie/thee en hand-out, te betalen bij aanvang van de studie-ochtend. 
Aanmelden: vóór 28 mei 2024 bij voorkeur via digitaal formulier https://forms.office.com/e/1ZikiQkU1g of via email: m.schaap@bisdomrotterdam.nl (vermeld naam en adresgegevens en – indien van toepassing – naam van uw parochie).
Zie ook het Nieuwsbericht over deze publicatie.

Uitgelicht 

Zie Nieuws voor cursussen en workshops.

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.