Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Trigon Ensemble – Maria Magdalena

21 juli 20:00

Maria Magdalena staat in de westerse traditie symbool voor het verborgen en vergeten vrouwelijke. Een aspect dat eeuwenlang in de kerk en de samenleving verguisd is.

Op 22 juli wordt van oudsher de naamdag van Maria Magdalena gevierd. Zij heeft vele titels gehad. Zo wordt zij ook de beschermheilige van de natuurlijke cycli genoemd. Zij heeft hart voor de aarde, haar ritme, groei, bloei en vergankelijkheid. Kern is dat haar wezen de vlam in het hart van velen heeft geraakt en nog steeds raakt. Zij wordt ook gezien als de draagster/hoedster van vruchtbaarheid en vitaliteit, en als grote inwijdster in de liefde.

Jaarlijks is er in Goes rondom het patroonsfeest van de heilige Maria Magdalena (tevens ook stadspatrones van de stad) een themaconcert met muziek over Maria Magdalena; misschien wel de meest besproken én de meest geliefde vrouw uit de Bijbel naast Maria de moeder van Jezus.

Dit jaar zingt het uit drie vrouwen bestaande Trigon ensemble een bijzonder programma met muziek uit de 12e, 13e en 14e eeuw over Maria Magdalena die zelden wordt uitgevoerd. De tweestemmige organa uit de Parijse École Notre Dame zijn sinds hun ontstaan eind 12e eeuw waarschijnlijk zelfs nooit meer uitgevoerd. Het zijn opgeschreven improvisaties over het Gregoriaans. De belangrijke momenten uit het verhaal van Maria Magdalena zijn met grote tederheid behandeld. Trigon zingt deze stukken zoals genoteerd in de Codex Pluteo. De lauden uit Italië bezingen de hele levensgeschiedenis van Maria Magdalena.

Locatie: Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21 – Goes

Kaarten voor dit concert kosten € 15,00 en zijn te bestellen via de ticketshop van de kerk.
Kaarten aan de deur kosten € 20,00.

Info: https://margotkalse.nl/events/trigon-ensemble-maria-magdalena/

Uitgelicht 

Zie Nieuws voor cursussen en workshops.

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.