Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studieworkshops 2019/2020 Gregoriaans Instituut Nijmegen

15 september 2019 14:00 - 17:00

Gregoriaans Instituut Nijmegen

Wil je niet alleen gregoriaans zingen, maar er ook meer van weten? Dan kun je terecht bij de studieworkshops van het GIN. Een studieworkshop, of module, bestaat uit een reeks van vier zondagmiddagen, waarin stap voor stap de grondbeginselen van het gregoriaans en de gregoriaanse notatie aan bod komen.

De twee basismodules zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder enige voorkennis. Nadat je de twee basismodules, die in willekeurige volgorde te volgen zijn, hebt afgerond, kun je het jaar daarna deelnemen aan een vervolgmodule. Vanaf 2020 zullen ook verdiepingsdagen worden georganiseerd. Achtergronden van het gregoriaans, zoals bijvoorbeeld haar ontstaansgeschiedenis en het gregoriaans in de liturgie, komen in de zangworkshops en in aparte lezingen aan bod.

Basismodule I: Gregoriaanse kwadraatnotatie leren lezen met behulp van solmiseren

De basismodule I bestaat uit vier zondagmiddagen, waarop we de theorie aan de praktijk verbinden. Je leert de kerktoonladders zingen, herkennen en begrijpen; je leert de kwadraatnotatie lezen, en leert van blad zingen met behulp van solmiseren (het zingen van een gezang op do-re-mi-fa-sol-la-si-do). De middagen worden stap voor stap opgebouwd en leiden tot een blijvend kunnen en kennen als je ook thuis de huiswerkopdrachten uitvoert. Aansluitend aan het theoretische deel krijgen deelnemers de kans om het aangereikte materiaal in praktijk te brengen tijdens een gezamenlijke oefensessie.

Data:  vier zondagmiddagen 15 en 29 september, 6 en 13 oktober 2019, 13.00 – 16.00 uur 
Deelnemers:  minimaal 8, maximaal 15
Kosten: 70 euro voor vier middagen inclusief materiaal en koffie/thee
Locatie:  Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting
Info: Gregoriaans Instituut Nijmegen
Aanmelden: [email]info@gregoriaansinstituutnijmegen.nl[/email]

Gegevens

Datum:
15 september 2019
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Heilig Landstichting

Uitgelicht