Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Singen int lof Gods” – Trigon Ensemble o.l.v. Margot Kalse

27 oktober 2018 15:00 - 16:30

Detail handschrift Begijnhof

Muziek uit het Amsterdamse Begijnhof klinkt weer na ruim 400 jaar! Na de Reformatie werd in 1578 de openlijke viering van de katholieke mis verboden in Amsterdam. Uit die tijd is een manuscript met liturgische gezangen en geestelijke liederen voor de begijnengemeenschap overgeleverd. Trigon zingt gregoriaanse en meerstemmige gezangen gewijd aan Franciscus, Maria en het Amsterdams Mirakel.

Bij dit concert is een toelichting door Ulrike Hascher-Burger (zie www.soundme.eu), die ook onderzoek verricht naar deze muziek, en speciaal die van de Moderne Devotie. Het manuscript waaruit wordt gezongen, komt uit de bibliotheek van het Begijnhof.

Ensemble Trigon, opgericht door artistiek leider Margot Kalse in 1998, staat voor een levendige, ‘authentieke’ uitvoering van vocale middeleeuwse muziek. Hoe de middeleeuwse muziek vroeger heeft geklonken kan niemand echt weten. Wat we erover kunnen weten, staat in de tractaten die er destijds over geschreven zijn. Deze bestuderen en vanuit de originele bronnen werken brengt ons zo dichtbij de muziek als vanuit het heden mogelijk is. Dit is de benadering van Trigon. De groep werkt en zingt dan ook vanuit de originele notaties.

Locatie: Begijnhofkapel, Begijnhof 30, 1012 WT Amsterdam (ingang via Spui)
Tijd: za 27 oktober 15:00-16:30
Kaarten: €15  – €22, online via https://www.ticketkantoor.nl/shop/TBHA

 

 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2018
Tijd:
15:00 - 16:30

Locatie

Amsterdam

Uitgelicht 

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.