Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Singen int lof Gods” – Trigon Ensemble o.l.v. Margot Kalse

15 december 2018 14:45 - 15:15

Detail handschrift Begijnhof

Muziek uit het Amsterdamse Begijnhof klinkt weer na ruim 400 jaar! Na de Reformatie werd in 1578 de openlijke viering van de katholieke mis verboden in Amsterdam. Uit die tijd is een manuscript met liturgische gezangen en geestelijke liederen voor de begijnengemeenschap overgeleverd. Trigon zingt gregoriaanse en meerstemmige gezangen gewijd aan Franciscus, Maria en het Amsterdams Mirakel.

Dit concert vindt plaats in het kader van het door HERA gesubsidieerde onderzoeksproject ‘Sound Memories: The Musical Past in Late-Medieval and Early-Modern Europe’ (www.soundme.eu).

Ensemble Trigon, opgericht door artistiek leider Margot Kalse in 1998, staat voor een levendige, ‘authentieke’ uitvoering van vocale middeleeuwse muziek. Hoe de middeleeuwse muziek vroeger heeft geklonken kan niemand echt weten. Wat we erover kunnen weten, staat in de tractaten die er destijds over geschreven zijn. Deze bestuderen en vanuit de originele bronnen werken brengt ons zo dichtbij de muziek als vanuit het heden mogelijk is. Dit is de benadering van Trigon. De groep werkt en zingt dan ook vanuit de originele notaties.

Datum: za 15 december oktober 14:45 – 15:15 uur
Locatie: Grote of St-Bavo kerk, Grote Markt 22 (noordzijde), Haarlem
Informatie: www.margotkalsevocaal.nl , www.soundme.eu en Advent openstelling in de St Bavo

 

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Tijd:
14:45 - 15:15

Locatie

Haarlem

Uitgelicht