Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op weg naar Pasen

10 april 15:30 17:00

Gregoriaanse gezangen op weg naar Pasen

Gregoriaans Koor Utrecht in de Oud-Katholieke kerk

De Goede Week is een van de hoogtepunten in het kerkelijk jaar van de christelijke kerk. In deze week is de aandacht volledig gericht op het lijden van Christus. Het begint op Palmzondag met de intocht in Jeruzalem, gevolgd door het Laatste Avondmaal op Witte Donderdag en het lijden en sterven op Goede Vrijdag. Stille Zaterdag is de dag van het graf. In de nacht van zaterdag op zondag wordt in de Paaswake de Verrijzenis gevierd, zo ook op Paaszondag.

Op Palmzondag, zondagmiddag 10 april 2022, zingt Gregoriaans Koor Utrecht in de Oud-Katholieke kerk te Culemborg bekende en minder bekende gregoriaanse gezangen uit de Goede Week en Pasen.

Uitgevoerd worden onder andere de intochtshymne Gloria Laus voor Palmzondag, het bekende gezang Ubi caritas voor Witte Donderdag, het responsorium Tenebrae factae sunt voor Goede Vrijdag, één van de Lamentaties van Jeremias voor Paaszaterdag, het grote Exsultet voor de Paaswake en de sequentia Victimae Paschali Laudes voor Paasmorgen.

Tussen de gezangen door wordt over de inhoud van de gezangen en hun plaats in de liturgie een toelichting gegeven. Bij een aantal gezangen worden de aanwezigen uitgenodigd met het koor mee te zingen. Bijzonder is, dat het concert naast Gregoriaans Koor Utrecht wordt verzorgd door een aantal cursisten, deelnemers aan de cursus gregoriaans voor beginners die jaarlijks door het koor wordt aangeboden.

Koor en cursisten staan onder leiding van Anthony Zielhorst.

Oud-Katholieke kerk
Varkensmarkt 18-20
4101 CL Culemborg

Meer weten? Kijk en luister op http://www.gregoriaanskoorutrecht.nl/

Oud-Katholieke kerk https://culemborg.oudkatholiek.nl

Uitgelicht