Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lux aeterna

31 oktober 2021 15:00 16:30

Dit Allerzielenconcert wordt speciaal opgedragen aan iedereen die ons in de coronatijd ontvallen is en die niet het afscheid heeft gekregen dat we hem of haar hadden toegewenst. Ook voor de nabestaanden biedt dit concert de gelegenheid om dierbaren op een mooie manier te herdenken.

De schola Audivi Vocem bestaat uit vier gedreven vrouwen die hun passie voor oude muziek en zang delen. De thuisbasis van Audivi Vocem is de Begijnhofkerk in Antwerpen waar de schola enkele concerten per jaar zingt. Daarnaast verleende de schola al haar medewerking aan verschillende festivals in België, Nederland en Frankrijk.

Het repertoire van Audivi Vocem bestaat merendeels uit gezangen van de vroege middeleeuwen (VIIIste en IXde eeuw). Voor de interpretatie vertrekt de schola vanuit de tekstuele inhoud en maakt gebruik van het neumenschrift zoals te vinden in oude manuscripten. Dit zorgt voor een frisse en levendige dynamiek: soms dramatisch, dan weer licht en beweeglijk, of ook rustig en meditatief. De vrouwenstemmen mengen verrassend soepel en licht met de kerkakoestiek en worden afgewisseld met warme fluittonen.

Cantores: Geertrui Van den Eynde, Ilse Van de Weghe, Inge Wouters, Miebet van Santen
Fluit: Marek Przybyszewski

Kaarten € 15,- reserveren verplicht via audivi.vocem@hotmail.com

Begijnhofkerk

Rodestraat 39
Antwerpen, 2000

Uitgelicht