Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jubileumconcert Tilburgs Gregoriaans Koor

1 december 2019 16:00 - 17:00

H-Isaac-Rorate-Caeli

In het kader van de viering van het vijftigjarig jubileum geeft het koor op zondag 1 december 2019 om 16.00 uur een concert in de St. Caeciliakerk in Berkel-Enschot (toegang gratis). Op het programma staan uiteraard gregoriaanse gezangen. Gezangen ingebed in het werk ‘Missa de Beata Maria Virgine in Adventu’ van de renaissance componist Heinrich Isaac.

Heinrich Isaac leefde in de tweede helft van de vijftiende en begin zestiende eeuw. Lange tijd vergeten, wordt zijn werk nu regelmatig uitgevoerd in concerten ‘oude muziek’. Zijn oeuvre omvat vele motetten, missen, liederen en instrumentale muziek. De missen van Isaac, ook de mis uitgevoerd in het TGK-concert, vormen een afwisseling tussen eenstemmige gregoriaanse gezangen en meerstemmige onderdelen (cantus organalis) uit het werk van Heinrich Isaac. Kenmerkend voor deze delen zijn lange melodielijnen.

Tijdens het concert worden de gregoriaanse gezangen gezongen door de zangers van het Tilburgs Gregoriaans Koor; de meerstemmige delen door de Cantores Sancti Gregorii. De uitvoering staat onder leiding van Jan Janovcik, leider van beide ensembles.

Dit concert is tevens een afscheid van Het Tilburgs Gregoriaans Koor. In het voorjaar zal het koor nog maandelijks een gregoriaanse mis zingen. Daarna wordt het helaas opgeheven wegens vergrijzing en te gering jonge aanwas.

Datum: zo 1 december 16:00-17:00 uur
Plaats: St. Caeciliakerk, Kerkstraat 2, 5056 AC, Berkel-Enschot
Toegang gratis
Programma en nadere info: website Tilburgs Gregoriaans Koor, Cantores Sancti Gregorii

Afbeelding: Rorate celi desuper uit Missa In Adventu Domini de Beata Virgine
(c) Bayrische Staatsbibliothek; (Creative Commons)

 

Gegevens

Datum:
1 december 2019
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Berkel-Enschot

Uitgelicht 

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.