Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gregoriana Amsterdam: Vespers

18 mei 2019 18:00 - 19:00

Gregoriana Amsterdam

De Gregoriaanse Vespers o.l.v. Geert Maessen zijn steeds de afsluiting van vier of vijf repetities waarin het zingen van Gregoriaans uit de oudste handschriften centraal staat. Sinds maart 2014 wordt veel aandacht besteed aan reconstructies uit het verloren Mozarabisch repertoire.

Deze Vespers vinden elke derde zaterdag plaats (behalve in juli en augustus) in de Amsterdamse Obrechtkerk (ook wel: Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans).

Soms bestaat dat programma uit Vespers; het traditionele christelijke avondgebed, dat minstens terugvoert op de zesde eeuw. Soms wordt er met externe musici, imams, chazans of nog weer anderen samengewerkt. Soms bestaat Gregoriana alleen uit mannen, soms alleen uit vrouwen, soms uit beide.

Veel nadere informatie is te vinden op de website van Gregoriana Amsterdam. Onder andere is er een lijst met links naar de 151 bijzondere “gregoriaanse” programma’s die Geert Maessen verzorgde voor de Concertzender. Ook is er een gedocumenteerde lijst van de ca. vijftig live opnames die Gregoriana Amsterdam op haar Youtube kanaal heeft gezet met gereconstrueerde gezangen uit uiteenlopende tradities.

Zie ook een tiental artikelen die Geert Maessen heeft geschreven voor het Tijdschrift voor Gregoriaans (Archief op deze website).

Datum: zaterdag 18 mei, 17:00-18:00 uur
Plaats: Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30, 1071 KM Amsterdam
Info: Gregoriana Amsterdam

Gegevens

Datum:
18 mei 2019
Tijd:
18:00 - 19:00

Locatie

Amsterdam

Uitgelicht