Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tournee Gregorian Treasures

12 april 19 april

Wishful Singing en VOCES8 Scholars bundelen hun krachten en brengen samen de mooiste parels van het gregoriaans voor het voetlicht.

Ontdek de magie van het gregoriaans tijdens onze Gregorian Treasures concerten. Geniet van een immersive experience waarbij de zangers zich vrij door de ruimte bewegen. Zo word je als bezoeker als het ware ondergedompeld in een bad van klank.

Door de mannenstemmen van de VOCES8 Scholars te combineren met de vrouwenstemmen van Wishful Singing ontstaat een gevarieerd programma dat alle kleuren van het gregoriaans laat zien.

Het programma bestaat uit bekend en onbekend gregoriaans repertoire, dat we uitvoeren volgens de originele middeleeuwse manuscripten. Daarnaast zingen we modernere werken die op het gregoriaans zijn geïnspireerd, zoals Ubi Caritas en Tota pulchra es, Maria van Maurice Duruflé en Ave Generosa van Ola Gjeilo.

Over Wishful Singing
Wishful Singing bestaat uit vijf professionele, bevlogen zangeressen met een unieke klank, uitstraling en drive. Het ensemble geeft concerten in Nederland, Europa, de V.S. en Japan en zingt alles waar het hart sneller van gaat kloppen: van schurende dissonanten en tijdloze volksmelodieën tot funky harmonieën, transcendentale eenstemmigheid en ritmische krankzinnigheid.

Over de VOCES8 Foundation en Scholars
De VOCES8 Foundation is opgericht door a capella ensemble VOCES8 en bereikt jaarlijks 40.000 mensen in Engeland en ver daarbuiten met hun educatieve activiteiten. Deze activiteiten worden uitgevoerd door de zangers van de ensembles VOCES8, Apollo5 en de VOCES8 Scholars. De Scholars – jonge, getalenteerde professionele zangers aan het begin van hun carrière – krijgen verschillende ontwikkelmogelijkheden bonnen de foundation en kunnen uiteindelijk doorstromen naar een fulltime positie als zanger in VOCES8.

Speellijst Gregorian Treasures 2024 NEDERLAND
VR 12/04   Westerkerk, Amsterdam 19:30 uur
ZA 13/04   Grote Kerk, Breda 15:00 uur
ZO 14/04   Grote Kerk, Alkmaar 15:00 uur
DI 16/04     Stevenskerk, Nijmegen 19:30
WO 17/04  Walburgiskerk, Zutphen 19:30
DO 18/04   Jacobikerk, Utrecht 19:30
VR 19/04   Martinikerk, Groningen 19:30

Tickets en Concertagenda: https://www.wishfulsinging.nl

Uitgelicht 

Zie Nieuws voor cursussen en workshops.

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.