Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gregoriaanse melodieën en stilte met Wiek Hijmans in Stadsklooster La Verna

6 maart 2019 20:00 - 21:00

WiekHijmansinStadskloosterLaVerna

Op woensdag 6 en 20 februari en woensdag 6 maart treedt Wiek Hijmans op zijn akoestische gitaar op in Stadsklooster La Verna (Amsterdam Nieuw-West). We luisteren in de kapel naar de stilte en naar die oude inspirerende tonen van het Gregoriaans, zoals dat dagelijks wereldwijd in kloosters en kerken gezongen wordt.  De avonden duren van 20:00 tot 21:00 uur en de serie kost 25,-

De gitaar is voor Wiek als een stem. Hij is een muzikant met een lange internationale ervaring als improvisator en uitvoerend musicus. Kloosters zijn voor hem een bron van levenskracht.

Jouw aanwezigheid bepaalt mee hoe de muziek vorm krijgt. Dus iedere keer is anders. Wiek opent je oren en bevestigt je concentratie door improvisatorische elementen in te brengen. Het is dus geen authentiek concert van Gregoriaanse muziek, maar oude muziek in het moment van nu.

Drie avonden om samen te zoeken naar stilte, juist door naar verstilde klanken te luisteren. Na afloop is er gelegenheid om met Wiek ervaringen uit te wisselen.

Data: woensdag 6 en 20 februari, en 6 maart 2019
Plaats: Stadsklooster La Verna, Derkinderenstraat 82, 1062 BJ Amsterdam
Tijd: 20.00 uur – 21.00 uur
Kosten: € 25,00 voor de serie
Info: www.stadskloosterlaverna.nl en www.stiltegitaar.nl

Stadsklooster La Verna Franciscanen Amsterdam
Stadsklooster La Verna herbergt een kloostergemeenschap van Franciscanen én een stichting met activiteiten op het gebied van traditionele en eigentijdse spiritualiteit. Samen onder één dak in Amsterdam Nieuw-West. Stadsklooster La Verna biedt ruimte in franciscaanse sfeer voor ontmoeting en bezieling, en staat midden in de samenleving: open, gastvrij, laagdrempelig, eenvoudig en hoopvol.

 

Gegevens

Datum:
6 maart 2019
Tijd:
20:00 - 21:00

Locatie

Amsterdam

Uitgelicht