Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

GREGORIAANSE KRINGEN UTRECHT EN DEN BOSCH

8 december 2018 @ 12:00 - 16:00

Op zaterdag 8 september gaat in Utrecht de Gregoriaanse kring met Wilko Brouwers weer van start. De Gregoriaanse Kring is geen koor, maar een kring. Een kring als een cirkel. Binnen de cirkel wordt naar een zo groot mogelijke eenheid gestreefd. Maar de cirkel is een open cirkel. Open voor mensen die willen deelnemen, want er is geen auditie en er wordt geen uitgebreide voorkennis vereist. Openheid is er ook bij de deelnemers aan de kring. De deelnemers staan open voor samenwerking met elkaar, voor ontdekking, voor ontwikkeling

De repetities vinden plaats in de Dekenkapel van de Pieterskerk te Utrecht. Gedurende de laatste 20 minuten van elke bijeenkomst worden de gezangen waaraan gewerkt is, uitgevoerd op het hoogkoor van de kerk. De kerk is de gehele middag geopend voor publiek. De Gregoriaanse Kring levert een klinkende bijdrage aan het fenomeen “Kerken Kijken”.

De Gregoriaanse Kring zingt gezangen uit de erop volgende weken van het kerkelijk jaar (voornamelijk proprium maar ook ordinariumgezangen, hymnen en gezangen uit de officie). Zangers krijgen drie weken voorafgaand aan de bijeenkomst per mail de bladmuziek thuis gestuurd en bereiden de muziek zó voor, dat er tijdens de bijeenkomsten niet op noten hoeft te worden geoefend.

Zangers krijgen drie weken voorafgaand aan de bijeenkomst per mail de bladmuziek thuis gestuurd en bereiden de muziek zó voor, dat er tijdens de bijeenkomsten niet op noten hoeft te worden geoefend.

Data: zaterdagen 8 sept, 13 okt, 17 nov, 8 en 15 dec gesplitst voor vrouwen en mannen apart
Tijd: 12:15u (kerk open vanaf 12:00u) tot 16:00u (pauze 13:30u tot 14:15u)
Plaats: Dekenkapel, Pieterskerk, Utrecht
Deelname: De zangers zijn in principe bij alle bijeenkomsten aanwezig, zodat het werken aan de eenheid binnen de groep op gang blijft. Deelnemers betalen € 12,50 per geplande bijeenkomst. Er zijn in principe twee betaaldagen: de eerste bijeenkomst in het nieuwe kalenderjaar en de eerste bijeenkomst na de zomervakantie. Op deze betaaldagen betaalt men een half jaar vooruit. Nieuwkomers betalen bij hun eerste bezoek aan de Gregoriaanse Kring € 12,50. Als ze besluiten te blijven, betalen ze bij hun tweede bezoek het restbedrag van het lopende halfjaar.

Info en aanmelden: wilkobrouwers@gmail.com

NB: in Den Bosch zal ook een Gregoriaanse Kring worden georganiseerd met een iets ander insteek. Niet alleen Wilko maar ook Reinier Wakelkamp en Leo Smeets af en toe de Kring leiden, en er zal alleen uit het Graduale Novum worden gezongen. De geplande data zijn: 22 sep, 27 okt, 24 nov, steeds van 13:00 tot 16:00. Deelnemers betalen daar € 10. Nadere info volgt.

Gegevens

Datum:
8 december 2018
Tijd:
12:00 - 16:00

Locatie

Utrecht