Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gregoriaans op Musica Sacra 2018

20 september 2018 - 23 september 2018

Musica-Sacra-Maastricht

Van 20 t/m 23 september 2018 wordt weer het jaarlijkse festival Musica Sacra Maastricht gehouden, het “kunstenfestival vol muziek – van gregoriaans tot hedendaags, van west naar oost, van delicaat tot groots – met dans, theater, performance, film en beeldende kunst”. Dit jaar is het thema “Vergelden, Vergeven, Verzoenen”. Het gregoriaans is inderdaad weer vertegenwoordigd: hier is een overzicht.

De Schola Maastricht draagt bij aan een jeugd-muziektheater door Toneelgroep Maastricht, over de legende van de Vier Heemskinderen. De Schola Maastricht verzorgt ook een eigen concert onder het thema “Vergelden, Vergeven en Verzoenen”.

Het Zwitserse ensemble La Morra brengen de Machaut’s Messe de Nostre Dame in het programma Iter ad Paradisum. Geen gregoriaans zult u zeggen, maar gregorianisten zullen direct het Kyrie IV, en het Sanctus en Agnus van Mis VII herkennen. Dit prachtige 14e-eeuwse werk is beroemd als het eerste voorbeeld van een polyfone zetting van het ordinarium van de mis.

Wel gregoriaans zingen de Chantres du Thoronet o.l.v. Damien Poisblaud, de ‘huiszangers’ van de cisterciënzer-abdij van Thoronet. Voor het eerst in Nederland, brengen zij een programma rond pelgrimage als boetedoening om vergeving en verzoening te verwerven: “Chant grégorien sur les chemins de Compostelle”.

Origineel is de programmering van het pianorecital door het duo Severin von Eckardstein en Liebrecht Vanbeckevoort. De composities zijn alle gebaseerd op de gregoriaanse melodie van het Dies Irae (Saint-Saëns, Debussy, Honegger).

Datum: do 20 t/m zo 23 september 2018
Locatie: diverse locaties in Maastricht
Info: www.musicasacramaastricht.nl resp Musica Sacra programma 2018

 

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
20 september 2018
Einde:
23 september 2018

Locatie

Maastricht

Uitgelicht