Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gregoriaans in de Goede Week

2 april 8 april

De Goede Week, van Palmzondag 2 April tot en met Stille Zaterdag 8 April vormt een hoogtepunt van het kerkelijk jaar en van het gregoriaans repertoire. Naast de reguliere vieringen zingen schola’s extra Vespers en Metten. Een aantal wordt hier genoemd:

Het meest uitgebreide programma heeft het Gregoriaans Koor Utrecht: zij zingen traditioneel tijdens het Triduum Sacrum de Metten en Lauden, zie de Agenda. Vrijdagmiddag zingen zij ook de kruiswegviering en de kruisverering. Voorafgaand geven zij op zondag 2 April een concert met een keus uit gezangen uit de Goede week, en op Paaszondag zingen zij de Vespers.

De Schola Cantorum Amsterdam zingt de Donkere Metten en Lauden van Witte Donderdag, en in de vroege ochtend de Metten van Paaszondag, zie Agenda. En de wekelijkse zondagse Vespers, van Palmzondag en Paaszondag.

De Schola Cantorum Oosterhout zingt de eerste nocturnes van de Donkere Metten op woensdag, donderdag en vrijdag.

Het Gregoriaans Getijdenkoor St Jan Zutphen zingt de Vespers van Palmzondag en Paaszondag, en de Metten en Lauden van Stille Zaterdag (waartussen een ontbijt). Zie hun Agenda.

De Vespers op de eerste zondag van de maand van het Gregoriaans Instituut Nijmegen valt deze keer op Palmzondag; zie de Agenda.

Uitgelicht