Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De magie van Psalmodie – introductiecursus gregoriaans

6 februari 2019 20:00 - 21:30

Al ruim 1000 jaar zingt men in Utrecht gregoriaanse psalmodie, het zingend reciteren van de psalmteksten. Deze monastieke traditie wordt tegenwoordig door het Gregoriaans Koor Utrecht in ere gehouden tijdens de Donkere Metten. In deze getijdegezangen van de drie nachten voor Pasen staan de klaagzangen van Jeremia centraal. Deze Donkere Metten en Lauden van het Triduum Sacrum zijn lange en indrukwekkende meditaties op het lijden van Christus in een opeenvolging van psalmodie, klaagzangen en dramatische responsories. Door de eeuwen heen is het mooiste gregoriaans repertoire in deze liturgie bijeengebracht.
Het koor nodigt je uit voor een stoomcursus gregoriaans, waarin je zelf deze kloostergetijden kunt ervaren. Schrijf je in voor een introductie van vijf avonden (20.00–21.30), van februari tot april. [NB: Wegens te geringe aanmelding gaat deze cursus niet door]. 

De cursus staat open voor studenten en universitaire medewerkers.

Mannen kunnen bij gebleken geschiktheid lid worden van het Gregoriaans Koor Utrecht.
Voor vrouwen leidt de kennismaking met gregoriaans wellicht naar een vrouwenschola, bijvoorbeeld de Utrechtse Vrouwenschola.

De cursus wordt gegeven door Anthony Zielhorst (Kon. Conservatorium Den Haag & dirigent GKU). Bij deelname van negen of meer personen kan de cursus plaatsvinden.

Data: 6 en 20 februari, 6 en 20 maart en 3 april
Plaats: Utrecht, binnenstad
Kosten: Studenten €50; niet-studenten €75.
Inschrijving: [email]info@gregoriaanskoorutrecht.nl[/email]
Info: Gregoriaans Koor Utrecht 

 

 

Gegevens

Datum:
6 februari 2019
Tijd:
20:00 - 21:30

Locatie

Utrecht

Uitgelicht