Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Codex Calixtinus: verhalen en muziek rondom Santiago de Compostela

15 maart 2020 15:30

Santiago-de-Compostela

Na een inspirerende tocht naar het beroemde Santiago de Compostela is musicus Rens Tienstra begonnen met het vormgeven van een muzikaal project rondom deze reis. Eén van de beroemdste middeleeuwse codices betreft de Camino de Santiago: de 12e-eeuwse Codex Calixtinus. Het is een collectie verhalen en preken over Jacobus, een reisgids richting Santiago (één van de eerste van z’n soort) en een grote collectie gregoriaans voor Jacobus.

Aan de hand van deze codex heeft Rens Tienstra samen met de Noordwijkse zussen Jos en Renata van der Hulst, die middeleeuwse instrumenten bespelen, en de dames- en herenensembles van de Schola Gregoriana Noordwijk een muziekprogramma samengesteld van ca. 1 uur waarbij de ‘reisgids’ en gezangen elkaar afwisselen, en de schola het publiek meeneemt op de Camino.

Op 15 maart komt de Schola Gregoriana met dit programma naar Oegstgeest. Deze middag start om 15.30 in de Regenboogkerk met een inleiding van ds Iris van der Heul, die zelf ook een deel van de Camino gefietst heeft. Na afloop is er nog gelegenheid voor onderling napraten onder het genot van een drankje. Uw gift na afloop voor het bestrijden van de onkosten wordt zeer gewaardeerd.

Datum: zondag 15 maart, 15:30u
Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest
Entree: gratis, collecte na afloop
Info: Schola Gregoriana Noordwijk

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Oegstgeest

Uitgelicht