Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Basiscursus Gregoriaans (Utrecht)

6 maart 19:00 20:00

Er wordt een basiscursus Gregoriaans georganiseerd op 6 woensdagavonden van 19.00u-20.00u vanaf 6 maart 2024 in het HKU aan de Mariaplaats in Utrecht (8 min. loopafstand van Utrecht CS). Data: 6 en13 maart en 3, 10, 17 en 24 april 2024. 

De cursusleiding is in de ervaren handen van Arnoud Heerings, HKU docent gregoriaans, liturgie en geschiedenis klassieke muziek en tevens dirigent van (o.a.) de Utrechtse Vrouwenschola. 

Voor wie is de basiscursus? Vrouwen en mannen. Met name bedoeld voor wie geen of weinig kennis van het gregoriaans bezit en die het graag wil leren zingen. Ook bruikbaar als opfriscursus.

Wat zijn de kosten? Met opzet wordt de financiële drempel laag gehouden: 60 euro voor de hele cursus. Voor dames die na afloop besluiten door te stromen naar de Utrechtse Vrouwenschola, wordt het cursusgeld in mindering gebracht op de lidmaatschapscontributie.

Aanmelding: Om op korte termijn locatie en docent officieel te kunnen vastleggen willen we graag weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Aanmelding bij voorkeur vóór 1 maart 2024 per email naar utrechtsevrouwenschola@hotmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt. Men is verzekerd van deelname zodra het tarief van 60 euro is overgemaakt op rekening NL25ABNA0489466281 t.n.v. Utrechtse Vrouwenschola te Utrecht.

Deze informatie staat ook in de flyer.

Uitgelicht 

De Kring Culemborg gaat van start op 20 januari!

Vooraanmelding Zomercursus Gregoriaans

Zie Nieuws voor cursussen en workshops.

Van de Dag van het Gregoriaans (7 okt) zijn nu de Lezingen beschikbaar.

Bij Artikelen staat een verslag van het NGF2023.