Sla navigatie over
defaultHeaderImg

Agenda Gregoriaans Festival 2021 – 2023

2021 De Bossche Dag van het Gregoriaans 

Het evenement is regionaal en kleinschalig en duurt één dag, met daarvoor een prelude.


2022 Het Weekend van het Gregoriaans in Den Bosch 

Zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022

Het evenement is landelijk gericht. Het duurt twee dagen en biedt naast kennismaking en verdieping voor amateurs ruimte voor uitwisseling aan verschillende disciplines zoals musici, musicologen en theologen c.q. geestelijken. Ook is het weekend het startschot voor de participatie- en educatieprojecten die in de aanloop naar het internationale festival worden opgezet. 


2023 Het Nederlands Gregoriaans Festival Den Bosch

Donderdag 8, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023 

Meerdaags festival waarin het gregoriaans vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd – vanuit andere kunstvormen, vanuit andere geloofsovertuigingen en vanuit internationaal perspectief, met optredens van internationale ensembles. Er worden wetenschappelijke ontwikkelingen gepresenteerd, die gekoppeld worden aan uitvoeringen en workshops.  Het gregoriaans wordt in dit festival getoond als middel in een interreligieuze en interdisciplinaire  dialoog, en als bron voor andere muzikale genres. 

De Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal en het Bossche Cappella Pratensis zijn samenwerkingspartners gedurende de gehele cyclus. Daarnaast nodigen wij per festival een Brabantse culturele instelling uit om vorm te geven aan de invulling van een muzikaal/theatraal project met gregoriaans als inspiratie. 


Uitgelicht

Nederlands Gregoriaans Festival

Agenda Gregoriaans Festival 2021 – 2023